Mijn verhaal

Mijn verhaal is letterlijk en figuurlijk bewogen, maar gaat boven alles over mijn liefde voor muziek. Als zoon van Palestijnse vluchtelingen ben ik geboren en opgegroeid in de prachtige stad Damascus. Ik heb altijd al een passie voor muziek gehad. Toen ik 16 was, ging ik bij de schoolband. Zonder enige ervaring ben ik begonnen op de kleine trom, en later de trompet en trombone.

Hoe leuk ik dat ook vond, het was niet te vergelijken met wat ik voelde toen ik voor het eerst op een saxofoon speelde. Ik was betoverd! Een goede vriend gaf me drie lessen, en daarna heb ik het verder zelf uitgezocht. Ik kon gewoon niet stoppen met het luisteren naar muziek, vooral van Fausto Papetti. Daarna probeerde ik het zelf na te spelen.

In 1996 werd ik professioneel muzikant. Ik speelde vooral in hotels en restaurants op (VIP) evenementen, bruiloften en tijdens diners. Ik heb jarenlang met veel plezier gespeeld in het Carlton Hotel, Four Seasons Hotel en Art House in Damascus.

In 2013 dwong de oorlog in Syrië me te vluchten. Ik kwam met mijn vrouw en drie kinderen terecht in Bangkok. De UNHCR maakte een YouTube-filmpje over ons gezin voor #WorldRefugeeDay 2015. Na tweeëneenhalf jaar hadden we de kans om naar Nederland te gaan. We wonen in Boven-Leeuwen, Maas en Waal. Een nieuwe start voor mijn gezin en mijzelf. Ik ben Nederlands aan het leren en ik probeer mijn plekje hier te vinden. Ik wil graag nieuwe vrienden maken, en nieuwe muziek spelen!

 

Video UNHCR #WorldRefugeeDay

Video UNHCR #WorldRefugeeDay

 

Nader Issa Home 1
Nader Issa Home 5
Nader Issa Home 3
Press enter to search