079 - 316 50 73 info@dezorgpraktijk.nl

Stoptober is de kans om met anderen uit te proberen hoe het is om 28 dagen niet te roken en liefst langer ofwel nooit meer roken. Wat in je eentje misschien een zware opgave is, wordt dank zij de steun van duizenden Stoptober-deelnemers juist een hele leuke uitdaging!
Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. De campagne werd in 2012 in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd en was daar in het eerste jaar al een groot succes. In 2017 wordt de campagne in Nederland geintrodiceerd.
Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij.

Wil je stoppen? De Zorgpraktijk kan je daarbij helpen!

Maar hoe doe je dat, stoppen met roken? Veel rokers weten uit ervaring dat stoppen zonder hulpmiddel een onprettige ervaring kan zijn. Nicotine is een heel verslavende stof en als je daar ineens mee ophoudt krijg je vrijwel zeker ontwenningsverschijnselen. Doordat de ontwenningsverschijnselen heftig kunnen zijn en soms 2 á 3 weken aanhouden, vallen veel stoppers ook weer terug in hun rookgewoonte. Maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Er zijn immers hulpmiddelen beschikbaar waardoor ontwenningsverschijnselen niet of bijna niet optreden.

Acupunctuur is een goed hulpmiddel en heeft zich al bewezen, blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken.

Dus maak snel een afspraak (079 3165073), wij plannen je zo snel mogelijk in.

Of maak een afspraak voor een vrijblijvend kosteloos gesprek (15 minuten).